Ik ga voor vertrouwen in elkaar

Lees het verhaal van Roger
, 46 jaar
SEH-verpleegkundige

Ik ga voor verbinding van het team

Roger, verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp (SEH) én Intensive Care (IC), vertelt over de veelzijdige combi-functie die hij vervult.

In mijn combi-functie worden mijn werkuren verdeeld over de SEH en de IC. Dit brengt mij de afwisseling en dynamiek die ik zoek binnen mijn werk. De twee functies vullen elkaar mooi aan. Op beide afdelingen krijgen we natuurlijk vaker te maken met crisissituaties. Hierin hanteren we dezelfde aanpak en systematiek. Toch zijn er ook verschillen die voor de afwisseling zorgen. Op de IC heb je een veel langduriger en diepgaander contact met patiënten en hun naasten, je leert de mens achter de patiënt kennen. Op de SEH is dit contact veel kortstondiger door het hogere verloop aan patiënten. Ook ervaar ik meer dynamiek op de werkvloer door de grotere mate van afwisseling in situaties waar je mee te maken krijgt. Met het team anticipeer je hierop.

Voor mij is het heel speciaal om onderdeel uit te maken van het team op de SEH. We staan er samen en zorgen er samen voor dat we elke klus klaren, hoe moeilijk ook. Dat we op elkaar kunnen rekenen staat vast. Ondanks mijn combi-functie ben ik echt onderdeel van het team. Je bent en blijft betrokken bij het team, ook als je meerdere dagen per week op een andere plek werkt.

Zodra die deur open zwaait, weten we wat ons te wachten staat.

De verbinding zit hem voor mij echt in de interesse die we naar elkaar tonen. In het lachen met elkaar. In de schouder van een ander waar je op kan steunen. Ik denk dat de afhankelijkheid van elkaar in de situaties die je dagelijks voorgeschoteld krijgt hier een belangrijke aanjager van is. In de zorg voor je patiënt ben je nou eenmaal afhankelijk van elkaar. Natuurlijk werken we veel zelfstandig en kan je veel casussen zelf aanpakken. Maar het komt vaak genoeg voor dat een patiënt heel onverwachts kan verslechteren. Dan heb je je collega’s nodig om dit samen in goede banen te leiden.

In het team doen we veel met humor. Een lach werkt verbindend in ons werk. Het zegt veel over de mentaliteit bij ons op de SEH-afdeling. Niet opgeven en schouders eronder. We weten van aanpakken. Als je bij ons op de SEH alles heel zwaar en serieus oppakt kom je niet meer met plezier naar je werk. Natuurlijk zijn we stuk voor stuk zorgprofessionals en leveren we acute zorg op een zeer hoog niveau. Ik zeg weleens dat de SEH-afdeling tot de champions league van ziekenhuisafdelingen behoort. Elke dag bedrijven wij weer topsport in ons werk om onze patiënten van de beste zorg te kunnen voorzien. Een omgeving die mij absoluut bevalt en waar ik me in thuis voel.

Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen