Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Er zijn meerdere mogelijkheden om je loopbaan als verpleegkundige in te richten. Als je het diploma verpleegkunde hebt behaald, kun je je verder specialiseren. Na een verpleegkundige vervolgopleiding kun je bijvoorbeeld gaan werken als intensive care verpleegkundige, dialyse- of kinderverpleegkundige.

Specialiseren met EPA’s

Bij de Maastricht UMC+ Academie richten we onze Verpleegkundige Vervolgopleidingen in met behulp van EPA’s.

EPA’S (Entrusted Professional Activities) zijn kritische beroepstaken waarin je je bekwaamt als verpleegkundige. Eigenlijk zijn EPA’s losse bouwstenen. Stel je bent verpleegkundige en wilt je verder specialiseren als bijvoorbeeld dialyseverpleegkundige. Naast de (kern) EPA’s, die elke verpleegkundige moet volgen, doe je daarna alleen de EPA’s die voor jou of de afdeling Dialyse relevant zijn. Opleiden aan de hand van EPA’s is opleiden op maat. Opleiden is bovendien flexibeler, je zit minder vast aan één richting en kunt makkelijker in- en doorstromen. Win-win dus.

Vervolgopleidingen

De Maastricht UMC+ Academie is een CZO-erkend opleidingsinstituut met veel verschillende verpleegkundige vervolgopleidingen en bij- en nascholingsprogramma’s. Het aanbod is verdeeld in de clusters Acute zorg (o.a. de Basis Acute Zorg opleiding), Intensieve zorg en Moeder & kind. In de Maastricht UMC+ Academie kun je vrijwel alle CZO-erkende verpleegkundige vervolgopleidingen volgen en ook niet CZO-erkende opleidingen. CZO staat voor College Zorg Opleidingen, dat is een erkend keurmerk.

Voor meer informatie over de verpleegkundige vervolgopleiding kun je contact opnemen met het secretariaat van de Academie Zorgopleidingen via telefoonnummer 043 387 21 21 of e-mail.

Lees hier de verhalen van je collega’s