Ik ga voor een carrière waar mijn klinische blik een must is.

Lees het verhaal van Shannon, 24 jaar
Verpleegkundige verpleegafdeling Vaat- en lever (Hepar), alvleesklier (Pancreas), galblaas of galwegen (Bilem) (afkorting: HPB)-chirurgie en medewerker Coördinator Avond-Nachtzorg.

Vertel eens, waarom ben je verpleegkundige geworden?

“Ik wilde écht iets betekenen voor de medemens in hun meest hulpbehoevende periode. Ook wist ik van kleins af aan dat ik in een team wilde werken; een team waar je op kunt bouwen en leunen op werkgebied én emotioneel vlak.”

Welke opleiding(en) heb je gevolgd om verpleegkundige te worden?

“Ik heb Verpleegkunde niveau 4 gevolgd via Leeuwenborgh (nu VISTA college) in Maastricht. Dit was een BBL opleiding. Ik had dus één dag per week school en de rest van de dagen liep ik stage bij het Maastricht UMC+.”

Wat maakt het werk als verpleegkundige voor jou zo leuk en uniek?

“Geen enkele dag is hetzelfde. Op de afdeling liggen voornamelijk patiënten die een grote operatie hebben ondergaan. Daarom is het als verpleegkundige belangrijk om patiënten goed te observeren en dat wat je ziet te interpreteren; een goede klinische blik is een must. Ik werk ook een aantal uren als Coördinator Avond-Nachtzorg (CANZ). Wat het werk binnen deze functie zo bijzonder maakt is dat je niet alleen voor de patiënten, maar ook voor je collega’s die op dat moment aan het werk zijn, écht iets kunt betekenen. Als CANZ-medewerker ondersteun ik medewerkers waar nodig en samen kunnen we altijd naar een oplossing kijken.”

Wat maakt het werken bij MUMC+ zo fijn?

“Binnen het MUMC+ zijn er voor alle werknemers mogelijkheden om door te groeien. Er wordt gekeken naar een passende functie voor iedereen.”

Waar krijg jij in jouw job de meeste energie van?

“De afwisseling maakt mijn werk interessant. Ik werk 28 uur op de verpleegafdeling en 8 uur bij CANZ. Ik vind het patiëntencontact leuk, en niet te vergeten de gezelligheid die we hebben binnen het team. Ook de acute situaties die plaats kunnen vinden, zou ik niet willen missen. Belangrijk is om goed en snel te kunnen handelen in stressvolle situaties. Van elke situatie leer je weer iets bij. Daarnaast vind ik het ook een toevoeging om het beddenhuis te “coördineren”, zo zie je toch een andere kant van de zorg.”

Wat mijn functie zo uniek maakt is dat ik niet alleen voor de patiënten, maar ook voor je collega’s die op dat moment aan het werk zijn, écht iets kan betekenen.

Hoe zou je het werk in 1 woord omschrijven?

“Dynamisch of uitdagend.”

Wat zijn jouw drijfveren?

“De drijfveer in mijn werk is het stukje waardering dat ik krijg van de patiënten. Voor mij is het ook van groot belang dat ik plezier heb met mijn team. Ons team is echt steun en toeverlaat voor elkaar, en we weten wat we aan elkaar hebben. Wanneer de werkdruk hoog is of wanneer het even moeilijk is, kunnen we ons elke keer herpakken doordat we écht gemotiveerd zijn.

Daarnaast is ook de dynamiek voor mij een drijfveer. Zonder dynamiek in mijn werk zou ik het toch wel saai vinden. Het is binnen dit vak ook belangrijk om af te schakelen. Een paar keer per week sporten en leuke dingen doen met mensen om mij heen helpt mij om te ontspannen na mijn werkdag.”

Wat zou je mensen willen meegeven die verpleegkundige willen worden?

“Blijf doorzetten, ook als het even moeilijk is. Als je het echt wilt, dan kun je het! Vergeet daarbij niet om plezier te hebben in je werk.”

“Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen?, dan is verpleegkundige bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen

Menu

Bekijk onze verpleegkundige vacatures!

Werken als verpleegkundige in het Maastricht UMC+; bekijk alle openstaande vacatures.