Wat kan ik na afronding van de opleiding doen?

Als je de BAZ-opleiding hebt afgerond krijg je hiervoor een certificaat van het College Zorg Opleidingen (CZO). Hiermee ben je breed inzetbaar binnen het acute cluster tot aan midden complexe zorg.

Na de BAZ-opleiding is het mogelijk om je verder te verdiepen in de kern- en specifieke EPA’s van een bepaalde afdeling binnen het acute cluster. Hiermee kun je je kennis verbreden en volg je een  specialisatietraject binnen het acute cluster.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de kern EPA’s van de Spoedeisende Hulp te volgen. Als je deze EPA’s afgerond hebt, ben je SEH Verpleegkundige.

Naast de kern EPA’s zijn er ook specifieke EPA’s. In het Maastricht UMC+ leveren wij hoog complexe zorg. Zo zijn wij traumacentrum voor de regio en bijvoorbeeld ook een gespecialiseerd neurocentrum. Om als verpleegkundige deze hoog complexe zorg te kunnen leveren moet je specifieke EPA’s afronden. Hiermee ga je nog een stap verder in je specialisatie. En de route? Die kun je zelf bepalen!

Het verdiepende EPA traject duurt maximaal een jaar. Dit is afhankelijk van hoe jij de EPA’s op wil bouwen. Je kunt meerdere EPA’s tegelijk volgen, waardoor je het traject sneller afrond. Jouw wensen en flexibiliteit bepalen je vervolgroute. Weet dat wij als Maastricht UMC+ je volop mogelijkheden en kansen bieden.

Wat is een EPA?

EPA staat voor Entrusted Professional Activities, oftewel het toevertrouwen van een bepaalde professionele activiteit. Een EPA betekent dus eigenlijk dat je leert om een bepaalde handeling onder de knie te krijgen.

Ga jij er helemaal voor? Dan is de nieuwe Basis Acute Zorg opleiding van het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Waarom kiezen voor deze opleiding?

Lees hier de verhalen van je collega’s

Ik ga voor de nieuwe BAZ-opleiding!