‘Acute zorg is de overtreffende trap van mensen helpen

Waar werk je in het ziekenhuis?
Ik werk op de intensive care als BAZ-verpleegkundige in opleiding, wat zoveel inhoudt dat ik kennis maak met de acute zorg. Uiteindelijk is er de mogelijkheid om te differentiëren en te kiezen voor afdelingen als de IC, de Spoedeisende Hulp en CCU/Medium Care.

Hoe bevalt het werken bij MUMC+?
Ik heb tot september op de afdeling traumatologie van een ander ziekenhuis gewerkt. Vanaf het moment dat ik hier kwam werken voelde ik meteen vertrouwen. In het begin keken ze met me mee om te zien hoe ik het deed. Daarna lieten ze me geleidelijk steeds meer zelf doen, om te beginnen met laagcomplexe patiënten. Nu krijg ik steeds meer taken die ik zelfstandig uitvoer.

Waarom heb je gekozen voor de BAZ-opleiding?
Ik wilde altijd al heel graag op de IC werken, dus toen ben ik hier een dagje gaan meelopen op de cardiothoracale IC. Ik werkte in een ander ziekenhuis, maar heb mijn ambitie om op een IC te werken voorrang gegeven boven de fijne werkplek die ik had. Het vertrouwde loslaten is wel een beetje eng, maar een ziekenhuis is natuurlijk een ziekenhuis. Ik ben hier warm ontvangen en dat voelt eigenlijk nog steeds zo. Als je te lang op één plek blijft hangen, is dat niet altijd het beste voor jezelf. Ik ga dus voor altijd blijven ontwikkelen.

Hoe bevalt de opleiding?
Bij vlagen is het best aanpoten, maar als je de lessen goed voorbereid, komt alles goed. Ondertussen word ik binnen dat wat mogelijk is alleen gelaten om mijn eigen ding te doen. Uiteraard kijken er dan mensen over mijn schouder mee of stappen ze even in wanneer het moet.

Wat zijn jouw drijfveren?
Ik heb het altijd al leuk en volstrekt logisch gevonden om mensen te helpen. Als er iets gebeurt en omstanders achteruit stappen, ben ik degene die een stap naar voren doet. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarom doe ik ook vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis en sta ik op evenementen als op Pinkpop en de Zwarte Cross.

Waarom vind je Acute Zorg zo mooi?
Ik vind het mooi dat je een patiënt en de familie vastigheid en warmte kunt bieden. De rots in de branding kunt zijn. Mensen helpen in de meest brede zin van het woord in vaak de heftigste situatie waar ze zich ooit in bevonden hebben, is de overtreffende trap van mensen helpen.

Wat is jouw ambitie?
Tot nu toe bevalt de IC supergoed en wil ik hier graag verder gaan. Misschien dat ik ooit nog een tijd op de SEH zou willen werken, maar uiteindelijk hoop ik op een ambulance terecht te komen. Dan is het gelukt om van mijn hobby bij het Rode Kruis mijn werk te maken!

“Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met nooit dezelfde werkdag? En wil jij je als verpleegkundige meer verdiepen, en het beste uit jezelf halen, dan zit je hier goed. Ja, dan is dit de baan voor jou!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen