Je bent verantwoordelijk voor je eigen leerproces’

Waarom wilde je de BAZ-opleiding volgen?
“Voorheen werkte ik als assistent in de operatiekamer. Ik ben bekend met werken in de acute zorg. Maar ik wilde graag meer diepgang. De BAZ biedt mij de mogelijkheid om te kiezen tussen diverse specialistische vervolgopleidingen in de acute zorg. Het maakt mij breed inzetbaar; ik kan nu ondersteunen op diverse acute afdelingen.”

Waarom ging jij voor de BAZ-opleiding?
“De BAZ geeft je een goede basis om je te verdiepen in specialistische vervolgopleidingen. En daarbij ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Je hebt dus zelf de regie. Dat vind ik belangrijk. De onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen zijn zeer interessant. Denk aan klinisch redeneren, patiëntenopvang in de acute setting en vitale functies bewaken.”

Wat maakt werken binnen MUMC+ zo bijzonder?
“Ik werk al jaren bij het MUMC+. Het is leuk om bekenden tegen te komen, mensen die ik ook uit mijn privéomgeving ken. De personeelsvereniging organiseert allerlei leuke activiteiten. Zo leer je collega’s op een andere manier kennen.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“Een herstellende patiënt geeft mij volop energie. Dat gevoel heb ik ook bij een instabiele patiënt die ik tijdens mijn dienst de beste zorg heb verleend. Familieleden in slechtere tijden steunen met een fijn gesprek geeft ook mij kracht.”

Wat zijn jouw drijfveren?
“Ik ben van nature leergiering. Mijn drijfveren zijn vooral verdieping zoeken en vinden. Ik vind het belangrijk om mezelf verder te ontwikkelen, te groeien. Uit het begeleiden van mensen wiens zorg aan mij is toevertrouwd haal ik veel voldoening.”

En nu, Michelle? Wat ga je na de BAZ-opleiding doen?
“Op het moment ben ik bezig met de kernopleiding tot IC-verpleegkundige.”

“De opleiding Basis Acute Zorg is hét startpunt voor alle specialisaties binnen de acute zorg. Wil jij ook je breed inzetbaar zijn op diverse afdelingen? Meld je dan aan voor de BAZ!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen