Ik ga voor uitdagingen en groei

Lees het verhaal van Bruce
, 30 jaar
IC-verpleegkundige

Ik ga voor uitdagingen en groei

Lees het verhaal van Bruce
, 30 jaar
IC-verpleegkundige

“De BAZ-opleiding heeft deuren voor mij geopend, waardoor ik nu Tweede Luitenant bij defensie ben naast mijn werk op de IC.”

Wat zijn jouw drijfveren?
Werken met mensen is echt mijn ding. Het is prachtig om te zien hoe zieke mensen herstellen door de zorg die wij hier bieden. Mensen beter maken geeft me echt een gevoel van voldoening.

Wat heb je tijdens en na de BAZ-opleiding over jezelf geleerd?
Ik sta stevig in mijn schoenen en kan goed omgaan met heftige gebeurtenissen; ik verwerk ze en laat ze dan los. Dit heeft me laten zien dat ik behoorlijk veerkrachtig ben en wel wat kan hebben, wat me zowel persoonlijk als in mijn werk echt vooruit helpt.

Hoe ambitieus ben jij?
Ik ben zeer ambitieus en vind veel voldoening in mijn werk, vooral in de samenwerking met mijn team om onze patiënten beter te maken. Het is mijn streven om elke dag te blijven leren en mijzelf te ontwikkelen.

Wat zijn je hoogtepunten na de BAZ-opleiding?
Een bijzonder hoogtepunt is dat ik na mijn opleiding, naast mijn werk in het MUMC+, als reservist bij Defensie aan de slag ben gegaan. Dit betekent dat ik als intensive care-verpleegkundige deel uitmaak van een algemeen team dat ingezet kan worden in gebieden waar op dat moment behoefte is aan specialistische zorg. Onlangs ben ik benoemd tot de rang van Tweede Luitenant. Dit was echt een deur die voor mij open is gegaan door de BAZ.

Wat deed je voordat je de zorg in kwam?
De zorg is niet altijd al mijn eerste keuze geweest. Ik heb voorheen ICT gestudeerd, maar kwam er na een jaar achter dat het helemaal niets voor mij was. Ik ben toen begonnen met een loopbaantraject waar de zorg uit naar voren kwam. Daar heb ik nog even over getwijfeld, maar ik ben blij dat mijn broer, die ook in de zorg werkt, me heeft overgehaald, want ik heb geen moment spijt van deze keuze gehad.

En, Bruce, wat zijn jouw toekomstplannen?
Ik ben onlangs aangenomen in de functie van Orgaandonatiecoördinator, dus dat wordt mijn volgende stap. Op de intensive care hebben we vaak te maken met donoren en het proces van donatie heeft me altijd geïnteresseerd. Het idee dat ik met het overlijden van iemand anders het leven aan een ander kan geven, vind ik erg mooi.

“Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met nooit dezelfde werkdag? En wil jij je als verpleegkundige meer verdiepen, en het beste uit jezelf halen, dan zit je hier goed. Ja, dan is dit de baan voor jou!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen