Ik ga voor altijd blijven leren

Lees het verhaal van Luna
, 24 jaar
IC-verpleegkundige

‘De BAZ-opleiding heeft mij volwassen gemaakt en op jonge leeftijd al veel levenservaring gegeven.’

Wat zijn jouw drijfveren?
Ik vind het geweldig om bij te dragen aan het herstel van een zieke patiënt. Ook de relatie die ik opbouw met de familie van de patiënt is iets heel speciaals. Er zijn momenten dat je verschil kunt maken in iemand zijn leven, bijvoorbeeld tijdens een acute situatie. En het moment waarop een patiënt na een lange verzorgingsperiode eindelijk wakker wordt, is elke keer weer een prachtige ervaring.

Wat heb je tijdens en na de BAZ-opleiding over jezelf geleerd?
Al op mijn twintigste begon ik met de opleiding en werd ik geconfronteerd met ernstig zieke mensen. Dat heeft me snel volwassen gemaakt en veel levenservaring gegeven. Sommige gevallen raken me diep, maar ik heb geleerd om niet die emoties niet mee naar thuis te nemen. Het scheiden van werk en privé en het nuchter omgaan met wat ik meemaak, is iets waarin ik echt gegroeid ben.

Hoe ambitieus ben jij?
Ik ben altijd bezig met zelfverbetering en het maximale uit mezelf te halen. Bij een kalme dienst gebruik ik de tijd om mijn kennis te verdiepen, door te overleggen met ervaren collega’s en artsen. Ik kan niet stilzitten; zelfs als ik vrij ben, zoek ik iets om te leren. Ik leg de lat hoog voor mezelf, wat ten goede komt aan de zorg voor mijn patiënten. Ik wil gewoon de best mogelijke zorg leveren.

Wat zijn je hoogtepunten na de BAZ-opleiding?
Een persoonlijk hoogtepunt was mijn snelle aanname bij de MICU, een mobiele IC-unit die als een ambulance vrachtwagen patiënten door Nederland vervoert. Samen met een ambulanceverpleegkundige, chauffeur en intensivist zorgen we voor veilig vervoer, bijvoorbeeld als een patiënt een harttransplantatie moet ondergaan. Ik had nooit gedacht dat ik zo snel na mijn studie deel zou uitmaken van dit team.

Wat deed je voordat je de zorg in kwam?
Sinds mijn negende danste ik op hoog niveau en deed bijvoorbeeld mee aan ‘World of Dance’ in Amerika, diverse internationale competities en tv-shows. Toen ik mijn IC-contract tekende, stopte ik met dansen, een moeilijke keuze omdat het veel voor me betekende. Die passie heb ik nu omgezet naar mijn werk in de acute zorg, waar ik mijn energie inzet om mensen te helpen.

En, Luna, wat zijn jouw toekomstplannen?
Ik zie mezelf in de toekomst zeker nog in de acute zorg. Mijn ambities reiken verder; ik ben bijzonder geïnteresseerd in cardio thoracale chirurgie en overweeg me hierin verder te specialiseren, bijvoorbeeld via een opleiding tot physician assistant. Voorlopig wil ik mijn kennis op dit gebied op de IC vergroten, met de hoop uiteindelijk als physician assistant of verpleegkundig specialist aan de slag te gaan.

“Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met nooit dezelfde werkdag? En wil jij je als verpleegkundige meer verdiepen, en het beste uit jezelf halen, dan zit je hier goed. Ja, dan is dit de baan voor jou!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen