‘We moeten gewoon de beste zorg leveren hier in het MUMC+’

Waarom wilde je de BAZ-opleiding volgen?
In juni vorig jaar heb ik mijn verpleegkundige diploma gehaald. Daarna heb ik een jaartje op de OK gewerkt, maar daar miste ik het contact met patiënten die wakker zijn. Via de praktijkcoördinatoren ben ik toen bij het pre-BAZ-traject gekomen. Sinds maart zit ik in de BAZ-opleiding, waar je leert om te gaan met patiënten in spoedsituaties. Als ik dat heb afgerond, zou ik graag bij Medium Care blijven.

Hoe gaat de opleiding tot nu toe?
Twee avonden in de week werk ik aan studieopdrachten, dus het is best intensief. Aan de andere kant is het wel gaaf om zo diep in cases te duiken. Je gaat helemaal op in het uitzoeken waarom iemand iets mankeert en hoe dat komt. Met de anatomie en fysiologie erbij begin je echt te snappen hoe alles samenhangt en leg je de link naar de pathologie.

Wat maakt werken in het MUMC+ zo bijzonder?
Ik vind het vooral bijzonder dat er hier zoveel leerlingen en studenten rondlopen. Niet alleen verpleegkundigen en verzorgenden, maar ook artsen. Leuk om met elkaar te kunnen sparren en dat daar ook tijd voor wordt vrijgemaakt. Ideeën zijn altijd welkom.

Wat zijn jouw drijfveren?
We moeten gewoon de beste zorg leveren hier in het MUMC+, vandaar ook de plus in de naam van ons ziekenhuis. Ik wil bijdragen aan de best mogelijke zorg en eraan bijdragen dat mensen hier tevreden de deur uitlopen.

Wat maakt jouw werk zo mooi?
Echt menselijk contact is het mooiste dat er is. De dynamiek vind ik ook super. Het ene moment is alles kalm en dan is het opeens een gekkenhuis. Je moet daar wel tegen kunnen, en zorgen dat je het niet mee naar huis neemt. Dat gaat me trouwens heel goed af. Ik ben daar redelijk rustig in en kan goed relativeren.

Hoe ambitieus ben jij?
Ik kan gewoon niet zo goed stilzitten. Ik vind het heel moeilijk om pas op de plaats te maken. Zo ben ik na 2 maanden bij Verpleegafdeling Cardiologie gegaan om me zo voor te bereiden op de BAZ-opleiding. Ik wil gewoon altijd doorleren. Op dat vlak ben ik zeker ambitieus.

En, Niels, wat wil je hierna gaan doen?
Ik heb het heel erg naar mijn zin op de medium care. Na de BAZ wil ik daar dus eerst meer werkervaring opdoen. Maar goed, dat zei ik na het afronden van mijn vorige opleiding ook natuurlijk!

“Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met nooit dezelfde werkdag? En wil jij je als verpleegkundige meer verdiepen, en het beste uit jezelf halen, dan zit je hier goed. Ja, dan is dit de baan voor jou!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen