‘De BAZ-opleiding leerde me hoe snel ik kon groeien in kennis en vaardigheden.’

Wat zijn jouw drijfveren?
Na mijn afstuderen koos ik ervoor om ervaring op te doen in een ander ziekenhuis, maar ik miste toch de complexiteit en uitdagingen van een academisch ziekenhuis, dus ben ik weer teruggekomen naar Maastricht. Hier heb ik als IC-verpleegkundige de kans om mijzelf te blijven uitdagen en mijn kennis uit te breiden terwijl ik te maken krijgt met de meest complexe vormen van zorg.

Waarom ging jij voor de BAZ-opleiding
Acute zorg heb ik altijd gezien als de ultieme zorg. Ik werkte voorheen op een verpleegafdeling waar ik regelmatig zag hoe de IC in actie kwam bij kritieke situaties. Dat prikkelde, want ik wilde begrijpen en betrokken zijn bij zorg die plaatsvindt als patiënten het meest kwetsbaar zijn. Na twee meeloopdagen op de IC was ik verkocht en dacht ik: dit wil ik ook kunnen.

Hoe ambitieus ben jij?
Ik ben heel erg ambitieus, dat is wel één van mijn sterke punten inderdaad. Ik ben iemand die niet graag uitgeleerd is en dat kan op de IC ook niet. Je bent hier nooit uitgeleerd, daarvoor is de werkomgeving te dynamisch. Je bent op elk moment van de dag bezig met het bijsturen van de zorg die je verleent, wat het werk boeiend houdt. Ik wil steeds meer leren en als ik iets nieuws en interessants tegenkom, denk ik: ‘Dat ga ik ook doen.’ Ik wil graag nog veel meer leren vanuit mijn werk op de IC.

Welke lessen neem je mee uit je BAZ-opleiding?
De BAZ-opleiding leerde me hoe snel ik kon groeien in kennis en vaardigheden. In zes maanden tijd veranderde ik van een beginnende verpleegkundige naar iemand die grotendeels zelfstandig de meest complexe patiëntenzorg kon verlenen. Hoeveel kennis je in een half jaar kunt vergaren, dat heeft me echt verbaasd.

Wat heb je tijdens de BAZ over jezelf geleerd?
Dat ik beschik over veel meer doorzettingsvermogen dan ik dacht. En hoeveel ik ervoor over heb om het onderste uit de kan te halen. De hele IC-opleiding heeft me geleerd dat ik alleen maar meer wil en dat ik nog lang niet ben uitgeleerd.

En Demy, wat zijn jouw toekomstplannen?
Er zijn zoveel mogelijkheden, maar mijn persoonlijke doel is nu de opleiding tot ventilation practitioner oftewel beademingsspecialist te volgen. Ik neem nu ook de beademingsassessments op de Maastricht UMC+ Academie af, wat mij prikkelt om mijn kennis up to date te houden. Beademing vind ik écht fascinerend, dus daar wil ik alles over leren.

“Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met nooit dezelfde werkdag? En wil jij je als verpleegkundige meer verdiepen, en het beste uit jezelf halen, dan zit je hier goed. Ja, dan is dit de baan voor jou!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen