Ik ga voor afwisselend werk

Lees het verhaal van Danihel
, 36 jaar
Intensivist

Ik ga voor afwisselend werk

Lees het verhaal van Danihel
, 36 jaar
Intensivist

“Wat werken op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Maastrichtse ziekenhuis zo boeiend maakt, is de dubbele functie. Als academisch ziekenhuis dat ook dienstdoet als regionaal ziekenhuis, krijgen we een brede waaier van de bevolking over de vloer en behandelen we de meest uiteenlopende ziektebeelden. Je weet nooit wat je te wachten staat als de telefoon gaat. Die onvoorspelbaarheid zorgt voor veel variatie en dat is precies wat het werk zo leuk maakt.

Ik ben van oorsprong anesthesioloog-intensivist en word erbij gehaald voor de meest kritieke patiënten op de SEH. Bij zo’n oproep vormt zich meteen een deskundig team, bestaande uit artsen en natuurlijk onze SEH-verpleegkundigen. Afhankelijk van het moment, zijn er ook coassistenten en leerling-verpleegkundigen bij. We zijn dan met velen, maar iedereen weet precies wat te doen.

De SEH is een dynamische omgeving, waar je kansen krijgt om verantwoordelijkheid te nemen. Als de dag eindigt en alles is gelukt, ga je met een goed gevoel naar huis. Dat gevoel is er ook als het ondanks alle inspanningen en juiste beslissingen toch niet goed afloopt. Het voldane gevoel is er vooral als ik een patiënt in kritieke toestand stabiliseer en mijn collega’s het vanaf daar weer over kunnen nemen.

Met het ‘AIOS aan het roer’-programma in het MUMC+ bepaal je zelf de koers van je groei en specialisatie. Soms betekent dit dat je buiten de ziekenhuismuren komt voor bepaalde projecten. De regie over je eigen leerproces ligt grotendeels in je eigen handen.

Mijn specifieke interesse binnen de anesthesie en intensive care ligt bij patiënten met hart- en longaandoeningen. Een recent project waar ik aan deelneem, betreft het bepalen van zinnige zorg voor patiënten in kritieke toestand. Wanneer is een ingreep nog zinvol? Moeten we kaders opstellen waarbinnen zo’n beslissing moet vallen? Doen we er nog goed aan om iemand nog mee te nemen naar de intensive care? Het zijn complexe, maar relevante vragen om uitgebreid met elkaar over na te denken.

De sfeer en collegialiteit in het MUMC+ zijn geweldig. Ik heb het hier altijd uitstekend naar mijn zin. De combinatie van collegialiteit en academische zorg, bijvoorbeeld op het gebied van extracorporeal life support, maakt dit ziekenhuis uniek.

Als je geneeskunde studeert of al arts bent en je zoekt een plek waar je kan nadenken, doen, en mensen uit alle lagen van de bevolking tegenkomt, dan is de SEH van Maastricht UMC+ zeker iets voor jou.”

Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen