Ik ga
voor werk met
diepgang

Lees het verhaal van Judith
, 37
SEH-verpleegkundige

Teamwork zorgt voor diepgang op de Spoedeisende Hulp

Judith, Spoedeisende Hulp verpleegkundige, vertelt over haar uitdagende werk op de SEH van het Maastricht UMC+ waar zij regelmatig unieke situaties en zeldzame ziektebeelden tegenkomt. Goede communicatie, stressbestendigheid en teamwork zijn essentieel. Het soms heftige werk zorgt voor een sterke band tussen mij en mijn collega’s en voor een goede dynamiek binnen het SEH-team.

‘Op de Spoedeisende Hulp is het mijn taak om als eerste in gesprek te gaan met de patiënt om de hulpvraag helder te krijgen. Ook vang ik de familie op en deel ik mijn bevindingen met de arts. Het is dus belangrijk om goed te luisteren naar het verhaal van de patiënt, door te vragen en subtiele signalen op te pikken. Ik wil iedere dag opnieuw het verschil maken en nét dat beetje extra te geven. Zelfs als de situatie uitzichtloos lijkt, zet ik alles op alles om de patiënt te verzorgen en de familie te ondersteunen. Ik haal daar veel voldoening uit.’

‘Het meest uitdagende aan mijn werk op de Spoedeisende Hulp is de onvoorspelbaarheid. Maar juist die onzekerheid zorgt continu voor uitdaging. Daardoor blijf ik leren en groei ik nog steeds iedere dag in mijn rol als Spoedeisende Hulp verpleegkundige. En dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk: het blijven ontwikkelen van mijn skills en kennis. We krijgen te maken met unieke situaties, zeldzame ziektebeelden en de nieuwste behandelingen.

Als team zijn we enorm sterk doordat we elkaar door alle situaties heen helpen en er altijd voor elkaar zijn.

Om te kunnen werken op de Spoedeisende Hulp is stressbestendigheid een must. Het hoofd koel houden is dan ook een van de belangrijkste eigenschappen van een SEH-verpleegkundige. Daarnaast is goed communiceren essentieel, vooral onder soms zeer grote druk en in uitzonderlijke situaties.

Wat ons team op de Spoedeisende Hulp bijzonder maakt, is dat we samen zowel veel mooie als heftige momenten meemaken. Als team zijn we enorm sterk doordat we er in alle situaties altijd voor elkaar zijn.

Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen