Eerst nog iets vragen voordat je ervoor gaat?

Meer weten over werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+, de sollicitatieprocedure of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met Team Recruitment. Je kunt mailen naar: recruitment@mumc.nl of vul het contactformulier in. Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Meer informatie over het werken bij het Maastricht UMC+ en arbeidsvoorwaarden vind je op werkenbijmumc.nl.

Dit is zeker mogelijk. Er werken al collega’s parttime of in een combi-functie waarbij ze deels op onze afdelingen en deels op een andere afdeling van het MUMC+ werken.

Jazeker kan dat, je bent meer dan welkom zelfs! Wij zijn een internationaal georiënteerd ziekenhuis met medewerkers van verschillende nationaliteiten, waaronder ook een hoop Belgische collega’s! Benieuwd naar de ervaringen van onze Belgische collega’s? Lees hier de verhalen van SEH-arts Katrien en SEH-Verpleegkundige Thijs.

In Nederlandse ziekenhuizen hebben we de Huisartsenpost (HAP) die alle patiënten met klein medisch letsel opvangt en ook huisartsgeneeskundige zorg verleent in avond, nacht en weekenduren. Hierdoor krijgen we op de SEH alleen te maken met de meest acute ziektebeelden en trauma’s. Onze Belgische collega’s ervaren dit als een groot verschil met de SEH in België, omdat dit de werkdruk vermindert. Maar het maakt de zorg ook complexer en het werk uitdagender. Daarnaast krijg je binnen onze afdeling veel autonomie en verantwoordelijkheden in je werk. Zo werken we bijvoorbeeld met de ABCDE-overdracht methode waarmee onze SEH-verpleegkundigen zelf al beginnen met het uitvoeren van klinisch onderzoek. Zij halen vervolgens naar eigen inzicht de juiste specialist erbij.

Geen werkdag op de SEH is hetzelfde. Dit komt door de enorme verschillen in de situaties die wij tegenkomen op een SEH. Daarbij zijn we onderdeel van de Traumazorgketen Limburg, wat betekent dat alle patiënten betrokken bij bijv. grote (verkeers-) ongevallen naar ons ziekenhuis komen om de zorg te krijgen die zij nodig hebben. Om je een idee te geven van hoe het eraan toe gaat op onze afdeling delen onze artsen en verpleegkundigen hier hun werkervaringen.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Geen probleem!

Stuur je vraag via mail naar: recruitment@mumc.nl of vul het contactformulier in via de button!