Ik ga voor leren van elkaar

Lees het verhaal van Willem
, 35
SEH-arts

Ik ga voor leren van elkaar

Lees het verhaal van Willem
, 35
SEH-arts

Uitzonderlijke patiëntenzorg in een internationale context

Willem werkt als arts op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Maastricht UMC+. Hij hecht veel waarde aan het delen van kennis en ervaring, met als doel dat de SEH van het MUMC+ onderdeel van de Traumazorgketen Limburg blijft.

“Ik heb gekozen voor de baan als SEH-arts in het Maastricht UMC+ omdat groei en ontwikkeling hier centraal staan. Dat betekent dat er continu gekeken wordt naar verbetering van de acute zorg voor onze patiënten. We willen het beste SEH-team in de regio blijven. Op de Spoedeisende Hulp werken dus alleen maar collega’s die echt van elkaar willen leren. Deze gedeelde ambitie zorgt voor vertrouwen en een hechte samenwerking binnen ons team. We begrijpen elkaar en zo worden we iedere dag beter.

Werken bij een traumacentrum in de grensstreek betekent ook samenwerken in een internationaal team. Er werken in het MUMC+ Belgen, Duitsers en Nederlanders samen. Zo ben ik van huis uit Belgische urgentiearts. Ook ben ik door de KNMG erkend als volwaardig Nederlands SEH-arts. Ik heb gemerkt dat op onze SEH de artsen en verpleegkundigen heel gemakkelijk met elkaar communiceren. De sfeer is informeel en er is een open en direct contact tussen beiden. Verpleegkundigen hebben in het MUMC+ bovendien veel meer autonomie dan in Vlaamse ziekenhuizen. Het zelfstandige klinische oordeel van een SEH-verpleegkundige wordt verwacht en gewaardeerd. Naar eigen inzicht de juiste specialist erbij halen is daar onderdeel van.

Als SEH-arts vind ik het ook super belangrijk om mijn kennis en ervaring te delen met collega’s. Zo worden we iedere dag beter.

We bedienen de Euregio als traumacentrum. Wij zien patiënten uit Nederland, België en Duitsland in uitzonderlijke traumasituaties en we zien zeldzame acute ziektebeelden.

In Nederland hebben we de Huisartsenpost waar we patiënten met een klein medisch letsel naar kunnen doorverwijzen. Het werken op de SEH van het MUMC+ is dus vrijwel nooit routinewerk. Het zijn steeds nieuwe uitdagingen waar we al onze expertise kunnen inzetten en doen waarvoor we zijn opgeleid. Zodra onze deur openzwaait weet iedereen wat hem te doen staat: samen de beste acute zorg bieden.

Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen