Ik ga voor dynamiek

Lees het verhaal van Antoinette
, 41 jaar
Traumachirurg/ Intensivist

Ik ga voor dynamiek

Lees het verhaal van Antoinette
, 41 jaar
Traumachirurg/ Intensivist

“De dynamiek op de Spoedeisende Hulp is fantastisch. Of ik nu standby ben voor de SEH, aan het opereren ben, op de poli werk of op de IC sta, elke dag weet ik min of meer waar ik aan toe ben. Het zijn de acute oproepen die het werk fascinerend maken. Als ik word opgeroepen voor de meest zieke patiënten, komt iedereen samen op de SEH. Daar werken we met een team waarvan je de samenstelling van tevoren niet altijd kent, maar je weet precies wat je moet doen en bent samen in staat dit te doen in een acute fase. Dit vereist dat je op elkaar ingespeeld bent en elkaar vertrouwt.

Je moet van deze acute setting op de SEH houden, het niet erg vinden om elk moment opgeroepen te kunnen worden. Het is een baan vol actie en onvoorspelbaarheid; je weet nooit waar je zult zijn, welke patiënten er komen of hoe laat je klaar bent. Op de SEH werken mensen die onder druk en zonder alle details te kunnen weten toch maximale prestaties leveren, de beste behandeling voor de patiënt realiseren, en in wisselende teams goed functioneren, ongeacht het tijdstip.

Ik heb voor Maastricht UMC+ gekozen omdat het, naast zijn academische functie, ook een stadsfunctie heeft, wat uniek is in Nederland. Hierdoor zie je een breed scala aan ziektebeelden en patiëntcategorieën. In Maastricht komen twee patiëntenstromen samen, zowel in de kliniek als via de acute as, en daar heb ik bewust voor gekozen. Je moet hier de perifere en academische zorg binnen één afdeling kunnen managen, wat echt uniek is. Deze baan heeft me van de Randstad naar het Zuiden gebracht.

Ik voel me hier toch altijd wel een beetje op vakantie. De reis naar het ziekenhuis gaat door het prachtige Heuvelland. Er heerst een bepaalde rust en gemoedelijkheid in het bourgondische zuiden. Bij MUMC+ krijg je gewoon heel veel kansen en mogelijkheden. Als traumachirurg is het werk extra interessant omdat we hier onderdeel van de Traumazorgketen Limburg zijn, waar de meest ernstig gewonde patiënten vanuit de hele regio worden behandeld.

Wat ik waardeer aan het MUMC+ als werkgever is dat er naar je wordt geluisterd als je met ideeën komt, op organisatorisch vlak voor zowel de patiënten, afdelingen alsook voor de teams. Het ziekenhuis is redelijk groot, maar de aanpak is persoonlijk en de lijntjes zijn kort. Ik voel me als persoon gehoord en gewaardeerd.

Voor mensen die overwegen op de SEH te komen werken; door de ruime mogelijkheden voor ontwikkeling en ruimte voor eigen inbreng, kan ik zeggen dat je hier echt kunt meebouwen aan de toekomst. Als je enthousiast bent, is er veel mogelijk.”

Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen