Ik ga voor blijven leren

Lees het verhaal van Lowie
, 28 jaar
Physician Assistant i.o. SEH

Ik ga voor blijven leren

Lees het verhaal van Lowie
, 28 jaar
Physician Assistant i.o. SEH

“In de spoedeisende geneeskunde is geen dag hetzelfde, ik werk met een breed scala aan ziektes en een diverse patiëntenpopulatie. Die afwisseling houdt mijn werk interessant en uitdagend. Het vraagt van mij bovendien een brede kennis en dat vind ik alleen maar mooi. De dynamiek van de spoedeisende hulp past erg goed bij me: stevig in de schoenen staan, weten wat te doen en steeds bereid zijn om te leren en aan te passen. Ik denk dat het beeld dat op de spoedeisende hulp vooral plaats is voor extraverte mensen niet helemaal klopt. Juist inhoud wordt gewaardeerd en het is extra mooi dat er hier in Nederland ruimte is voor ieders inbreng. Dat is natuurlijk ook goed voor de patiënt: hoe meer mensen aan een bed zaken kunnen constateren en oplossingen kunnen aandragen, hoe beter dan voor hem of haar is.

Ruim anderhalf jaar terug heb ik de keuze gemaakt om de grens over te steken en te starten als SEH-verpleegkundige in het Maastricht UMC+. Wat opvalt in Nederland, is de waardering voor professionele inbreng, ongeacht je positie. De openheid om ideeën te delen en bij te dragen aan discussies draagt eraan bij dat ik me wil blijven ontwikkelen. In Nederland is de samenwerking tussen medici en paramedici sowieso anders dan ik gewend was. Er heerst hier een informele sfeer, waar in de koffiekamer het gesprek net zo gemakkelijk is met een arts als met een verpleegkundige.

De overstap naar Maastricht heeft me al vrij snel een nieuwe uitdaging gebracht: de opleiding tot physician assistant (PA), een rol die mijn werk op de Spoedeisende Hulp weer een nieuwe dimensie geeft. De functie van PA kennen we in België niet en ik had er eerlijk gezegd tot voor kort ook nog nooit van gehoord. De PA is een zelfstandig behandelend zorgprofessional die werkt onder eigen verantwoordelijkheid in samenwerking met de medisch specialist. Zo blijf ik dus leren en groeien in mijn werk. In een academisch ziekenhuis zoals dit zijn de kansen gewoonweg breder. Dat is ook waarom ik de overstap heb gemaakt: voor mijn toekomstperspectief.

Kortom, het werk is iedere dag weer interessant, de omgangsvormen zijn prettig en ik krijg de kans om me te ontwikkelen. Daarbij zijn de uren flexibel en kan ik mijn eigen rooster indelen, natuurlijk binnen bepaalde kaders. Werken in Maastricht UMC+ bevalt me dus uitstekend!”

Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen