Ik ga voor samen sterk

Lees het verhaal van Thijs
, 26 jaar
SEH-verpleegkundige

Ik ga voor samen sterk

Thijs, verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp komt net uit de schoolbanken en is sinds oktober ‘22 aan het werk bij ons in het MUMC+. Hiervoor heeft hij kort gewerkt in Genk op de Intensive Care, waar hij ook zijn opleiding tot verpleegkundige heeft gevolgd.

“Ik wilde altijd al op de Spoedeisende Hulp werken. De variatie in de werkzaamheden die je als SEH-verpleegkundige verricht maakt dat ik hier op mijn plek zit. Door de verschillende ziektebeelden, casussen en handelingen blijf je continu leren. Je blijft nieuwe situaties tegenkomen waar je op moet anticiperen.

We werken in een divers team met jonge en ervaren collega’s. Iedereen weet vanuit zijn achtergrond weer andere dingen en heeft hierdoor zijn eigen expertise ontwikkeld. Wat ik zo fijn vind aan werken op de SEH-afdeling van het MUMC+ vergeleken met België is de mindere mate van hiërarchie op de werkvloer. We luisteren naar elkaar en ik heb het gevoel dat ik mijn gedachten kan en mag uitspreken. Het is vanzelfsprekend dat je je mening deelt en jouw visie wordt ook echt gehoord. Ook de drempel in het contact met artsen ligt hier veel lager. Het wordt gewaardeerd als je meedenkt. We doen ook veel voorbereidend werk voor de artsen, zoals het uitvoeren van klinische onderzoeken. Deze probeer ik eerst zelf af te lezen en te interpreteren. De arts maakt uiteindelijk het beleid, maar ik mag hier wel in meedenken. Ik probeer altijd door te vragen bij de arts, diepgang zoeken om te volgen hoe ze tot bepaalde beslissingen komen. Hier leer ik veel van en het geeft me ook de uitdaging die ik zoek in mijn werk.

Door de grootte van onze SEH-afdeling en onze unieke geografische positie zijn we een groot en internationaal traumacentrum. Dit zag ik meteen op mijn eerste werkdag al terug in de ziektebeelden en trauma’s waarmee wij te maken krijgen. De grootte van de afdeling en de variëteit van acute situaties vraagt van ons autonoom te werken. Op onze SEH-afdeling werk je zelfstandig in een team. Je krijgt veel vrijheid in je werk. Je leert hierdoor op jezelf te vertrouwen. Je leert vlug en onder druk goed doordachte beslissingen te nemen. Iets enorm waardevols waar ik nu en in de toekomst profijt van heb.”

Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen