Ik ga voor versterking van het team

Lees het verhaal van Sanne
, 37 jaar
Teamleider SEH

Samenwerken in een hecht team

Sanne werkt als verpleegkundige én teamleider op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Maastricht UMC+. Ze is ontzettend trots op haar team.

“Sinds 2009 werk ik, als Spoedeisende Hulp verpleegkundige op de SEH en sinds 2017 ben ik ook teamleider. Ik vind het belangrijk om als leidinggevende betrokken te zijn bij het team en zelf de dynamiek op de vloer mee te maken. Ik werk dus voor de helft van de tijd op de vloer en de andere helft op kantoor. Uiteraard ben ik altijd voor iedereen beschikbaar om over zaken te praten die teamleden hebben meegemaakt of die ze graag verbeterd willen zien binnen de Spoedeisende Hulp.

Ons team is jong en dynamisch en we versterken elkaars talenten. Leren en het beste uit jezelf halen staat centraal en onze SEH is een warme plek voor nieuwe collega’s die zich willen ontwikkelen. Een feilloze samenwerking tussen alle collega’s is essentieel op een SEH. De lat ligt hoog, erg hoog, maar we zijn elkaars steun en toeverlaat, zowel tijdens als buiten het werk.

In een heftige situatie weten we met één blik wat we aan elkaar hebben.

Wat het werken op de SEH van het MUMC+ als verpleegkundige uniek maakt, is dat je veel verantwoordelijkheid draagt en autonomie hebt. Maar ondanks dat je dus veel zelfstandig aan het werk bent, sta je er nooit alleen voor. In een heftige situatie weten we met één blik wat we aan elkaar hebben. Wij zijn een team waar je altijd op elkaar kan rekenen. Wij kennen elkaar door en door en vertrouwen elkaar blindelings.

Ik ben ontzettend blij met ons team, maar we zijn altijd op zoek naar versterking. Naar een collega die mee wil bouwen aan ons team en aan onze ambitie om het best mogelijke traumacentrum te blijven. Een collega waar we op kunnen vertrouwen en die wil ervaren wat het is om samen onder hogedruk topprestaties te leveren voor onze patiënten. En daarna hard kan lachen met diezelfde collega’s. Want samenwerken in een hecht team geeft ons de kracht om de beste acute zorg te verlenen aan onze patiënten op de SEH.”

Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en wil je graag iets voor een ander betekenen? Dan is werken op de Spoedeisende Hulp bij het Maastricht UMC+ echt iets voor jou!

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen