‘Een brede opleiding biedt veel opties en basiskennis’

Waarom wilde je de BAZ-opleiding volgen?
“Vanaf het moment dat ik als verpleegkundige begon had ik interesse voor de acute zorg. Na de BAZ is er volop keuze uit vervolgopleidingen in het acute cluster: Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Eerste Hart Hulp, Coronary Care Unit. Met de BAZ zijn er genoeg opties om te kijken welke afdeling echt bij je past.”

Waarom ging jij voor de BAZ-opleiding?
“Met deze opleiding ontwikkel je een praktische, breed toepasbare kennisbasis. Met de BAZ kan ik later ook makkelijk kiezen voor een andere specialistische vervolgopleiding. Heb ik de Intensive Care-opleiding eenmaal afgerond, dan kan ik met de BAZ-opleiding ook de opleiding Spoedeisende Hulp volgen.”

Wat maakt werken binnen MUMC+ zo bijzonder?
“Het patiëntenaanbod varieert van niet- tot hoogcomplex, met alle mogelijke tussenvormen. Dit maakt het werk afwisselend. Het MUMC+ is ook nog eens voortdurend bezig met onderzoek en nieuwe ontwikkelingen. Het gebeurt allemaal daar.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“Het verzorgen van patiënten, klinisch redeneren en bezinnen bij complexe vraagstukken geeft mij energie. Samen met collega’s en artsen de beste zorg bieden aan de patiënten die het nodig hebben, ervaren hoe zij vooruitgaan en beter worden; het is wat mij fascineert.”

Wat zijn jouw drijfveren?
“Ik wil patiënten de allerbeste zorg bieden. Ik hou van de hectiek en spanning op mijn werk. Ook de complexiteit trekt mij enorm. Elke dienst is weer een uitdaging, en na afloop ga ik met een goed gevoel naar huis.”

En nu, Bruce? Wat ga je na de BAZ-opleiding doen?
“Ik ben nu bezig met de vervolgopleiding tot Intensive Care-verpleegkundige. Ik overweeg ook om na afronding van deze vervolgopleiding de opleiding Spoedeisende Hulp erbij te doen. De BAZ maakt een eventuele combibaan mogelijk.”

“Ben je op zoek naar uitdagend werk, hou je van spanning en vind je het interessant om met complexe patiënten te werken, dan is dit dé opleiding voor jou!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen