‘Ik wilde meer uitdaging en dynamiek

Waarom ging jij voor de BAZ-opleiding?
“Tijdens mijn studie als verpleegkundige merkte ik dat de acute kant van de zorgsector mij trekt. Ik zocht dus meer uitdaging en dynamiek en ik wilde mij verder specialiseren als verpleegkundige. De BAZ is een tussenstap naar allerlei verschillende richtingen in de acute zorg. De BAZ verkleint de overstap voor pas gediplomeerde verpleegkundigen naar de Intensive Care. ”

Wat trok je aan in de BAZ-opleiding?
“Tijdens de BAZ maakte ik kennis met de basis van de acute zorg. De opleiding overtuigde mij ervan dat mijn toekomst bij de acute zorg ligt. Je maakt kennis met verschillende richtingen binnen de acute setting. Ik ga nu de vervolgopleiding tot Intensive Care-verpleegkundige volgen. Maar ook specialiseren in mediumcare, cardiac-care, ambulance, recovery, spoedeisende hulp en de acute opname-afdeling is mogelijk. Er zijn volop mogelijkheden.”

Wat maakt werken binnen MUMC+ zo bijzonder?
“De academische setting biedt volop mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen en te blijven groeien. Daarnaast heeft het MUMC+ een level 3 Intensive Care. Hier verblijven de meest zieke en kritieke patiënten. Het is mooi om hier aan uitdagende casussen te werken.”

Wat maakt jouw werk interessant?
“Ik ben de hele dag bezig met klinisch redeneren. Daarnaast ook met anatomie en fysiologie. Ik hou intensief contact met de patiënt en ik verdiep me volledig in zijn casus. In het multidisciplinair team kijken we samen naar de patiënt. Het zijn zaken die mij energie geven.”

Wat zijn jouw drijfveren?
“Ik wil graag bijdragen aan het welzijn en herstel van patiënten op een cruciaal moment in hun leven, en in dat van hun omgeving. Als IC-verpleegkundige sta je 24/7 aan het bed en ben je het eerste aanspreekpunt. Het is mijn taak om patiëntenzorg te coördineren en prioriteren. Ik hou van dynamiek en hectiek. Het werk op de IC is uitdagend en afwisselend, soms moeilijk en altijd leerzaam. Ik maak mooie momenten mee. Denk aan de patiënt die na een lang ziekbed naar de verpleegafdeling mag. Ook zijn er minder leuke momenten, wanneer bijvoorbeeld geen herstel meer mogelijk is.”

En nu, Luna? Wat ga je na de BAZ-opleiding doen?
“Na het afronden van de BAZ begin dit jaar, begon ik met de Intensive Care-opleiding voor volwassenen. Ik ben afgestudeerd als mbo-verpleegkundige en zou in de toekomst graag nog hbo-verpleegkunde willen doen. Hbo is een vereiste voor verdere specialisaties.”

“Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met nooit dezelfde werkdag? En wil jij je als verpleegkundige meer verdiepen, en het beste uit jezelf halen, dan zit je hier goed. Ja, dan is dit de baan voor jou!”

Deel dit verhaal:

Dit is waarom zij ervoor gingen